Vessel Maintenance

Hajófedélzeti karbantartás és javítás Vegyes Valósággal

Sok hajókarbantartásban és javításban jártas technikus hamarosan nyugállományba vonul, ami óriási tudásbéli űrt eredményez. A szakértelem és megszerzett tudás megörökítése céljából a Life Cycle Engineering (LCE) a Taqtile segítségét kérte. Az LCE a korábbi sikereire, illetve a tengerészeti állomány igényeire építve elindította a Shipboard-Equipment Assessment Coach (SEA Coach) tanácsadó támogatási programot. Szakértőik és tanácsadóik nagy hozzáadott értéket képviselnek az Amerikai Haditengerészet hajóinak hadrafoghatóságának-, üzemállapotának-, rendelkezésreállásának-, illetve a megelőző karbantartási feladatok felmérésében.

A SEA Coach programban résztvevő szakértők a Taqtile Manifest™ vegyes valóság platformjával felvértezve valódi digitális transzformációt érnek el a hajókon szolgáló műszaki személyzet munkája terén.

A tengerészek új generációjának ez azt jelenti, hogy a mindenkori oktatás egyetlen forrása már nem csupán egy nyomtatott kézikönyv vagy SOP dokumentum. A Taqtile Manifest™ Kiterjesztett Valóság megoldását használva az LCE tapasztalt SEA tanácsadói könnyedén megörökíthetik egy HoloLens (és/vagy PC+webböngésző) segítségével az egyes berendezések ellenőrzésére, konfigurálására, javítására és karbantartására vonatkozó lépésről lépésre vezető utasításokat.  Különféle jegyzetek, úgy, mint hang, kép, videó, szöveg, 3D modell és könyvjelzővel ellátott PDF-dokumentáció csatolhatók a lépésekhez.

Feladatvégzés támogatása: A tengerészek és a technikusok lépésről lépésre követhetik a berendezésre vagy annak digitális 3D modellje köré kihelyezett eljárásokat.

Felkészülés: Mielőtt egy komplex vagy ismeretlen feladatot kísérelnének meg, a tengerészek és technikusok előzetesen végignézhetik, megismerhetik az elvégzendő feladatot akár a valós fizikai-, akár annak 3D modellje körül.

Virtuális SEA Coach: Egy szakértővel folytatott élő videókapcsolat során a gyakornokok és az újoncok segítséget kérhetnek egy összetett feladat elvégzése vagy az akadályok leküzdése során.