USAF repülőgép karbantartás

Az Egyesült Államok Légiereje a Manifest® kiterjesztett valóság szoftvermegoldást használja a sugárhajtóműves képzéseik során. A legképzettebb repülőműszaki szakembereknek már nem kell fizikailag jelen lenniük az új műszakiak kiképzésében.

Az Egyesült Államok Légierejének Technológiai Intézete folyamatosan vizsgálja a Manifest hatását a repülőgépek hadrafoghatóságának biztosítására.

A magas műveleti tempó miatt a Légierőnek folyamatosan magas rendelkezésreállást kell biztosítania és ennek érdekénben folyamatosan vizsgálja a modern technológiák adta előnyöket. E célból az Air Force Institute of Technology (AFIT) tanulmányt készített a Manifest AR szoftvermegoldásnak a repülőműszaki szakemberek teljesítményére gyakorolt ​​hatásának mérésére, mely egy sor rutin műszaki feladat (T.O) végrehajtására összpontosított. A T.O jellemzően papír alapú vagy digitális tartalom, amely tartalmazza a karbantartási feladat elvégzéséhez szükséges összes információt.

Ebben a tanulmányban a T.O információkat Manifest AR tartalommá alakították át, ahol az egyes lépések leírását és hozzá tartozó szakdokumentációt vizuálisan beillesztették a technikus látómezőjébe AR céleszközök segítségével. A technikusokat arra kérték, hogy a hagyományos támogatással hajtsanak végre feladatokat, majd végezzenek el különböző, egyenértékű feladatokat a Manifest és AR céleszközök támogatásával. 25 kísérletet végeztek különböző tapasztalati szinten lévő személyzettel. Az eredmények erős bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a Manifest AR szoftvermegoldása jelentősen javíthatja a technikusok pontosságát és hatékonyságát.

Manifestet használó technikusok 53%-kal kevesebb hibát vétettek a feladat végrehajtása során.

A hagyományos, papír alapú módszerekkel dolgozó technikusok 57%-kal többször szereltek be helytelenül alkatrészeket, mint a Manifestet használó technikusok.

Nem volt számottevő időbeli különbség a hagyományos vagy AR támogatással végzett feladatok között.

A gyártósori és egyéb ipari környezethez nagyon hasonlóan a fegyveres erőkre is világszerte fokozott nyomás nehezedik, hogy kevesebb erőforrással, de folyton javítsák a teljesítményüket. Vizsgáljuk meg ehhez a hadsereg, a haditengerészet és a légierő karbantartó állományának csapatainak kihívásait. Nem meglepő hát, hogy a fegyveres erők is nagy figyelmet fordítanak a modern technológiák rendszeresítésére.

A Légierő eredményei szerint – beleértve a hibák számának 36-100%-os csökkenését is – a Taqtile Manifest AR megoldása jelentős tényező lehet a műszaki üzemeltető állományon belüli jártasság növelésében. A Manifest megváltoztatja a karbantartás, az üzemeltetés, a képzés és az oktatási tartalom módszertanát annak érdekében, hogy javítsa a pontosságot és csökkentse az emberi hibák számát. 

“This is how today’s Airmen are learning. This is a prime example of how innovation will help our Airmen meet their true potential.