Advanced Manufacturing

Beau Wileman, a Jövő Gyára program vezetője arról beszél, hogy a PBC Linear miként használja a kiterjesztett valóság headseteket és iPadeket a Manifest szoftverrel szakemberei tudás megörökítésére és azok munkautasításokká történő átalakítására annak érdekében, hogy a munkavállalók képzési idejét három hétről három napra csökkentsék. A PBC Linear az AR-technológiát beépítette a gyártási-, termelési rendszereibe, illetve a képzési programjaikba acélból, hogy ügyfeleik garantáltan a legjobb minőségű alkatrészeket kapják. Tudjon meg erről többet a Forbes cikkéből

Nézze vissza a Taqtile, PBC Linear és a Magic Leap közös webináriumát a gyártósori alkalmazásról.

„A nevem Beau Wileman, a PBC Linear-nál dolgozom és a Jövő Gyára program vezetője vagyok. A kiterjesztett valósághoz a Manifestet használjuk. Ezzel a szoftverrel képesek vagyunk arra, hogy a munkába állás napján egy headsetet tegyünk valakire, és megbizonyosodjunk arról, hogy az általunk készített eljárásokkal képezzük ki őket, így lehetővé téve, hogy akár három nap alatt felzárkóztassuk őket.”

Az első dolog, amit teszünk, hogy rögzítjük, amint egy munkavállaló végigmegy az adott eljáráson. Legyen szó indításról, a szerszám leérintéséről, lefújásról vagy bármilyen minőségellenőrzésről. Közben mögülük rögzítjük a munkafolyamatot és kérdéseket teszünk fel. Ezután a felvételeket és a kérdéseket átvisszük a számítógépükre és elkészítjük a lépésről lépésre vezető eljárásokat, vagy alternatívaként, már ott rögtön a gép előtt felveszünk egy HoloLens-t vagy Magic Leap-et, és elkezdjük létrehozni azokat. Néhány órán belül ugyanennek a képzésnek a virtuális valóság vagy a kiterjesztett valóság változata is rendelkezésünkre áll majd.

Vannak olyan emberek, akik még soha nem foglalkoztak semmiféle megmunkálással vagy szerszámkészítéssel, viszont képesek felvenni a headsetet, és így egy-két napon belül szakértővé válhatnak az adott területen.

Amennyiben még soha nem dolgoztak ilyesmivel, akkor valószínűleg egy AR céleszközt kapnak így vesznek részt a felkészítésen annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden lépést végigcsináltak és bizonyítékot hagynak a kritikus lépéseknél, így tudjuk, hogy azt tanulják, amit tanulniuk kell.

Ha olyan feladatot kapnak, amire korábban már felkészítettük őket, de egy ideje már nem csinálták, akkor adunk nekik egy iPad-et, hogy gyorsan beolvashassák és átnézhessék az eljárásokat, így gyorsan felfrissítve tudásukat az adott feladathoz.

Ez egy nagyon könnyen használható szoftver, így ahogy a vállalatunk növekszik, egyre nagyobb szükség lesz rá, hogy sokkal gyorsabban fel tudjuk készíteni az embereket. A gyártásban tapasztalható generációs és készségbeli különbségek miatt most még inkább elengedhetetlen, hogy több embert vonjunk be a gyártásba és gyorsan képezzük ki őket, és hogy egy karrier során felhalmozott szaktudás ne vesszen el.

“Most minden eddiginél fontosabb, hogy új embereket vonjunk be a gyártásba, és gyorsan kiképezzük őket.