AR alapú képzés a Karbantartó Gyakorló Központban

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt Karbantartó Gyakorló Központja 2022 óta használja a Manifest ipari kiterjesztett valóság szoftvermegoldást az erőmű mérnök- és műszaki üzemeltető állományának képzési rendszerében. A részletekről, eddigi tapasztalatokról meséljenek a valós atomerőművi felhasználók, instruktorok.

A Manifest funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy lépésről lépésre vezető munkautasításokat követve ÖNÁLLÓAN, MAGABIZTOSAN és HIBAMENTESEN végezzenek el komplex feladatokat. A térben kihelyezett tartalmak segítik a feladat megértését, a vezérvonalak irányítják a munkavégzés folyamatát, de kérdés esetén a felhasználók élő videókapcsolatot létesítshetnek a  kollégáikkal.  A Manifest Connect többek között lehetővé teszi a webről webre vagy webről AR cél-, vagy mobil eszközre történő hívást. További funkciók közé tartozik a videómegosztás, a fájlmegosztás és a munka lépéseinek átadása egy másik felhasználónak.

Kritikus lépéseknél kritériumként megszabható, hogy a felhasználó (képi-, videó-, hang-, IoT szenzor érték, szöveges- stb) bizonyítékot hagyjon az elvégzett lépésről, feladatról, mely célja a munkafolyamat dokumentálása, illetve egy esetleges baleset, meghibásodás során a visszakereshetőség támogatása.